Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Σχολικά είδη από τον Δήμο Χανίων για τους μαθητές των ευάλωτων οικογενειών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

20.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:24

Περισσότερα από 310 παιδιά εξοπλίστηκαν με σχολικά εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή σχολικών ειδών από τον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από το Κέντρο Κοινότητας Ρομά – Παράρτημα Σούδας, από τον Ξενώνα φιλοξενίας Γυναικών στα παιδιά των δικαιούχων τους, καθώς και σε παιδιά που υποστηρίζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Τα σχολικά είδη που διατέθηκαν στους μικρούς μαθητές περιλαμβάνουν: νέες τσάντες, τετράδια, μαρκαδόρους και μολύβια, καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα εφοδιάσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, ενάντια στον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό αλλά και τη σχολική διαρροή.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, από τον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπογράμμισε τη σημασία που έχει η παροχή βασικών σχολικών ειδών σε μαθητές που διασφαλίζουν την αξιοπρεπή πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η προμήθεια των σχολικών ειδών, τέλος, υλοποιήθηκε με δαπάνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, ενώ αρωγοί στην προσπάθεια ήταν τα S/M της πόλης. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του S/M SYN.KA, το οποίο προσέφερε σχολικά είδη αξίας 2.500 € (τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής).