Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Μια ξεχωριστή «Παραδοσιακή Στράτα» από τον Δήμο Χανίων – Απόψε στην Αγία Μαρίνα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

22.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 09:53

Μία ξεχωριστή δράση συμβολισμού και ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί απόψε μαζί με την αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας» από τον Δήμο Χανίων.

Την  Παρασκευή 22/09/2023 η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων πάει στην Αγία Μαρίνα κι αγκαλιάζει τις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023.

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου " Ο Καγιαλές" και οι Κωφοί & Ακούοντες εν δράσει, βαδίζουν την

"Στράτα στην Αγία Μαρίνα"

Συνοδεύουν μουσικά ο Αργύρης Ποταμίτης με το συγκρότημά του.

Σημείο Εκκίνησης: Διασταύρωση οδών Ρωμιοσύνης & Κάμπου στις 20:00

Σημείο Στάσης 1: Διασταύρωση οδού Ρωμιοσύνης & ΠΕΟ Χανίων - Κισσάμου

Σημείο Στάσης 2: Διασταύρωση ΠΕΟ Χανίων - Κισσάμου και οδού Θεοτοκοπούλου

Σημείο Στάσης 3: Πλατεία Αγίας Μαρίνας

Τελικό σημείο συνάντησης: Πλατεία Πατητήρα στις 21:00

Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.

Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.