Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Στα μπλε χρώματα ο Φάρος στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες: Το Σάββατο 29 Απριλίου

26.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:51

Ο Δήμος Χανίων, υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγωγεί το Σάββατο 29/4/2023, τον Φάρο στο Ενετικό Λιμάνι, στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες, που το έχουν ανάγκη.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 43η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.