Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δήμου Χανίων «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης» με έργα από μαθητές ΑμεΑ στο Γιαλί Τζαμί

27.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:16

Παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δήμου Χανίων με θέμα: «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης» (Πάμπλο Πικάσο), στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.

Η μοναδική αυτή έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, θα φιλοξενεί έργα μαθητών Ατόμων με Αναπηρία που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία του Δήμου Χανίων και φορείς στήριξης ΑμεΑ, και πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων, με μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ & Ισότητας σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης σε δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά μέσα αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, κάλεσε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να επισκεφθούν την έκθεση τις επόμενες μέρες, ενώ τόνισε πως «μέσω της τέχνης δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μπορέσουν να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι δημιουργίας, το οποίο αναδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται διαχρονικά στα ειδικά σχολεία και τις δομές της πόλης».

Με τη σειρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ζερβουδάκη υπογράμμισε πως «Σήμερα κλείνει ένα κύκλος δράσεων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, όπου μαθητές ΑμεΑ των ειδικών σχολείων και φορέων της πόλης μας, μέσα από μια σειρά ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τις Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες στη Σούδα και τον Κήπο και άλλους χώρους πολιτισμού, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε σήμερα τα έργα των παιδιών που αποτελούν μια σημαντική έκφραση πολιτισμού» ενώ συμπλήρωσε πως «οι δυνάμεις του ανθρώπου είναι απεριόριστες όταν η ψυχή είναι ζωντανή».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Δημήτρης Καμηλάκης, ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για τα παιδιά και τους γονείς να βλέπουν τα έργα τους, που δημιουργήθηκαν καταβάλλοντας ιδιαίτερο κόπο, να προβάλλονται σε ένα δημόσιο χώρο, όπως το Γυαλί Τζαμί» ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων «για την προβολή και τη συμπερίληψη σε δράσεις που προβάλλουν την προσπάθεια των παιδιών».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, το πρωί από τις 09:00 έως τις 12:00 και το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 21:00 έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

  • 1ο, 2ο και 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων,
  • 1ο, 2ο, 3ο και 4ο (ΚΑΠΝΚ) Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων,
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (E.E.E.E.K.) Χανίων,
  • Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Χανίων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.),
  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ) «Ατλαντίδα»,
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΗΦΑΑΜΕΑ),
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (Κ.Η.Φ.Α.Π.) «Μεγαλόχαρη»,
  • ΕΛΕΠΑΠ Χανίων,
  • ΚΚΠΠΚ ΠΑΜΕΑ Χανίων // Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ. 

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν αφενός τις υπέροχες δημιουργίες των παιδιών και αφετέρου το σπουδαίο έργο που συντελείται από τους εκπαιδευτικούς για τα παιδιά.

Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Νεμπαυλάκη - Συνεργάτης: Κωνσταντίνος Φίσερ, Ειρήνη Δαμηλάκη.