Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη στήριξη των εργαζομένων στις κινητές μονάδες υγείας (Κ.Ομ.Υ Χανίων) ΕΟΔΥ

27.11.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:31

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου 2023, έλαβε την υπ.αριθμ. 575 ομόφωνη απόφαση, με την οποία εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Δήμος Χανίων αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) του ΕΟΔΥ στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου του κορωνοϊού.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να βρεθεί το νομικό πλαίσιο για τη συνέχιση τη δράση τους και στη μετά covid εποχή.

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά είναι απαραίτητη για την στελέχωση του ΕΣΥ.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλους τομείς της υγείας.

Ο Δήμος Χανίων αναγνωρίζει το έργο τους και στηρίζει τη θέση τους για διαμόρφωση των συνθηκών, που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση και αξιοποίηση της απρόσκοπτης προσφοράς  όλων των εργαζομένων ΙΔΟΧ των Κ.Ομ.Υ., ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.)».

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.