Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Πολύτιμα συμπεράσματα για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης: «60.000 αυτοματοποιημένες συναλλαγές από την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου»

28.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:42

Στους Δελφούς βρέθηκε στις 26 & 27 Απριλίου ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην Ετήσια Συνάντηση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών VIII.

Ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε μέρος στην ενότητα σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη, όπου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκο, ενώ «το παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι Δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για την περιφερειακή ανάπτυξη, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καινοτομίας και της αξιοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου, ενώ διατυπώθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε: «η ψηφιακή μετάβαση, που ολοκλήρωσε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων σε  όλες τις υπηρεσίες του, επέφερε το απτό αποτέλεσμα των περίπου 60.000 αυτοματοποιημένων συναλλαγών, που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα. Αλλάξαμε όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας με τους πολίτες. Αλλάξαμε τo σύστημα στάθμευσης και περάσαμε σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μοντέλο, με 2.000 χρήστες σε καθημερινή βάση», ενώ πρόσθεσε: «υπάρχει ανάγκη για μια γενναία μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τη διεκδίκηση μεγαλύτερης αυτονομίας και περισσότερων βαθμών ελευθερίας για να μπορέσουν να ξεπεραστούν αγκυλώσεις, που προκαλεί ο συγκεντρωτισμός του κεντρικού κράτους».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε επίσης στο «σημαντικό θέμα της υποστελέχωσης», όπως το χαρακτήρισε, τονίζοντας «την ανάγκη να μπορέσει να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες της αυτοδιοίκησης», όπως ο ίδιος ανέφερε.

Την εναρκτήρια ομιλία της Ετήσιας Συνάντησης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών VIII πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε και η διοργάνωση.

Τέλος, στο περιθώριο της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους Δημάρχους, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους του οικονομικού τομέα και της πολιτικής ζωής της χώρας.

Αρχεία

  1. foroym_delfon_8_4