Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τον αδόκητο χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

28.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:45

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 378 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα για τον αδόκητο χαμό των δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον τραγικό χαμό των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, με καταγωγή από τα Χανιά, και του Ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη.

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό των δύο νέων πιλότων, οι οποίοι με αυτοθυσία έπεσαν στο καθήκον και έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον από τις καταστροφικές φωτιές, που μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και μέρες.

Τίμησαν στο ακέραιο τον όρκο τους. Πίστη στην Πατρίδα και εκπλήρωση του καθήκοντος.  Υπερασπίστηκαν με ευθύνη, πίστη και αφοσίωση μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους τη σημαία.

Το θάρρος, η αφοσίωση και η αυτοθυσία τους θα μείνουν αξίες χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη και την καρδιά μας.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποχαιρετά τα δυο νέα αυτά παιδιά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους.

 

  1. Στην εξόδιο ακολουθία του Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χανίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.
  2. Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στις οικογένειες των δύο πιλότων.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».