Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Τίμησε τους Χανιώτες αθλητές και αθλήτριες ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης – Βραβεία και έπαινοι για τις σπουδαίες διακρίσεις τους

29.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:04

Τα θερμά του συγχαρητήρια και την περηφάνεια που νιώθουν όλα τα Χανιά για τις διακρίσεις τους, απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στις αθλήτριες και τους αθλητές του τόπου, για τις κορυφαίες επιδόσεις που πέτυχαν σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο το προηγούμενο διάστημα. Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τους Αντιδημάρχους Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη και Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, υποδέχτηκαν τους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά και τους προπονητές τους στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου τους απένειμαν τιμητικές πλακέτες και επαίνους για την επιτυχία τους σε διάφορες διοργανώσεις.

Σε κλίμα ενθουσιασμού ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους, που εκτός από μεγάλες επιτυχίες περιλαμβάνουν φυσικά και μικρές αποτυχίες, μα πάνω απ’ όλα τις σημαντικές εμπειρίες που αποκομίζουν στην πορεία αυτή. Επίσης ο κ. Σημανδηράκης ευχαρίστησε τους προπονητές και τις οικογένειες των αθλητών και αθλητριών και επιδοκίμασε τη στήριξή τους στην προσπάθεια των παιδιών και τους τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να βελτιωθούν οι δεκάδες αθλητικές υποδομές του τόπου για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών.

Μεταξύ των αθλητών και αθλητριών που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Χανίων είναι οι:

 • Αντώνης Τσαπατάκης, 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο SB4, στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ
 • οι Μητράκης Γεώργιος και Μαραγκουδάκης Παναγιώτης, 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Υδατοσφαίρισης στην Μάνισα της Τουρκίας, με Ομοσπονδιακό Προπονητή τον Ηλία Μαχαίρα.
 • Κατερίνα Κουνδουράκη για τη 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15, με τη συμμετοχή της στην Εθνική Κορασίδων.
 • Μπάμπης Χαλκιαδάκης για τη 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό skeet ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
 • Εμμανουέλα Κατζουράκη, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό skeet γυναικών και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, στο ίδιο πρωτάθλημα, με προπονητή και των δύο τον Γιώργο Σαλαβαντάκη
 • Μαρία Στρατουδάκη, για την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 (3 ευρωπαϊκά & 6 πανελλήνια ρεκόρ) και 2η και 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17. Προπονητής: Στέλιος Γιορνταμιλάκης
 • Κωνσταντίνος Λιβανός, 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Νέων στο Κέριν, με προπονητή τον Δημήτρη Δετοράκη.
 • Σταύρος Ζουζούνης, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Υδατοσφαίρισης στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. 
 • Ασπασία Φουράκη, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων Υδατοσφαίρισης στην Μάνισα της Τουρκίας, με προπονητές τους: Βουλγαράκης Μάνθος, Βιζυράκης Μανούσος, Βλαζάκης Ευάγγελος, Κατσουλάκης Γεώργιος.
 • Περάκη Γεωργία για τις επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων στο Κάιρο, και την κατάκτηση 4 μεταλλίων μεταξύ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα
 • Ιωάννης Κλωνιζάκης και ο Αναστάσης Αναγνωστόπουλος (partner) για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων (ΚΤ-2 & ΚΤ-1 200 μ.), στα World Games Special Olympics στο Βερολίνο. Προπονητές: Μανώλης Αγγελάκης & Κώστας Νικολαντωνάκης.

Τέλος, οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και οι οικογένειες των παιδιών, φωτογραφήθηκαν με τον Δήμαρχο, ευχαριστώντας με τη σειρά τους τον Δήμο Χανίων για την τιμή.