Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων - Η παράδοση συναντά τον εθελοντισμό, απόψε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

29.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:05

"Στον τόπο τούτο δίνουμε το αίμα το δικό μας
για την ελευθερία μας και το συνάνθρωπό μας"

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της “Παραδοσιακής Στράτας” του Δήμου Χανίων αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Απόψε, Τρίτη 29/08/2023 στις 20:00 η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων σμίγει με την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Χορευτικός Σύλλογος "Dale Paso", o Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου "Καγιαλές" και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων "Άγιος Ιωάννης" παρουσιάζουν το δρώμενο "Χοροί του χθες - Παράδοση & Εθελοντισμός".

Η πορεία της 21η Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκινάει στις 20:00 από το Νεώριο Μόρο. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.00, όπου θα κορυφωθεί και η Λαμπαδηδρομία και θα γίνει η αφή του βωμού.

Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού Λιμένα, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα” και καταλήγοντας στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα – δρώμενο, που έχει ετοιμάσει ο εκάστοτε Σύλλογος και το κοινό χορεύει και τραγουδάει σε μια μεγάλη παρέα!

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων, τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία υπηρετούν την παράδοση, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

1