Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Σε λειτουργία ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πυθαρίου- Επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σταθμού

29.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 16:01

Τον πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο, νέο βρεφονηπιακό σταθμό Πυθαρίου, ο οποίος στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου, επισκέφθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τον Δήμαρχο Χανίων, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, οι εργαζόμενες του σταθμού και υπηρεσιακά στελέχη του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., αλλά και τα 49 νήπια και βρέφη που φιλοξενεί ο σταθμός.

Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τις εργαζόμενες, στον χώρο του νέου βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και να δει από κοντά ένα κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, τα οποία μάλιστα είχαν ετοιμάσει και μια μικρή έκπληξη γι’ αυτόν.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο χώρο, ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως ο νέος βρεφονηπιακός, που φιλοξενεί με την κατάλληλη φροντίδα 49 νήπια και βρέφη, είναι ένας σταθμός - πρότυπο, με τις προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου και τόνισε πως αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία θα συνεχίσει να κινείται ο Δήμος Χανίων.

Για ένα «στολίδι» για τα Χανιά έκανε λόγο η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ειρήνη Τζιράκη η οποία τόνισε πως «αυξάνοντας κατά ένα τμήμα τα βρεφικά τμήματα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε 24 νέες οικογένειες του Δήμου μας» ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. «που βρίσκονται πάντα δίπλα μας για να εξελίξουμε, να βελτιώσουμε και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες σε όλα τα παιδάκια που φιλοξενούμε».

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 25 νηπίων και 24 βρεφών, εκτείνεται σε δυο ορόφους, που διαθέτουν πρόσβαση σε αύλειο χώρο, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για την προετοιμασία του φαγητού των παιδιών, ενώ όλοι οι χώροι είναι απόλυτα ασφαλείς, προσβάσιμοι και προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των παιδιών.