Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Έξυπνες και καινοτόμες ιδέες από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων, στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

03.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:51

Τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη επισκέφθηκαν μαθητές από την Α΄, Β΄και Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Χανίων, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αντώνη Αθανασάκη και τον καθηγητή Τεχνολογίας και υπεύθυνο του τμήματος Ρομποτικής  κ. Χρήστο Ραχιώτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, αφού υποδέχθηκε τους παρουσία Αντιδημάρχων συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές οι οποίοι του παρουσίασαν τη φετινή πρόταση της ρομποτικής ομάδας  του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση των μαθητών αφορά σε αισθητήρες, οι οποίοι θα τοποθετούνται σε ράμπες αναπήρων, ενεργοποιώντας ένα σύστημα συναγερμού και στέλνοντας μήνυμα στην Τροχαία, όταν ένα αυτοκίνητο σταθμεύσει μπροστά στη ράμπα, εμποδίζοντας τη διέλευση του πεζού με αναπηρία.

Οι αισθητήρες είναι ενεργειακά αυτόνομοι καθώς  διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες και συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια, του παρουσίασαν το ημερολόγιο του σχολείου για το 2023, το οποίο φέρει τον τίτλο «Χανιά: Μια έξυπνη πόλη», και περιλαμβάνει 22 προτεινόμενες εφαρμογές για μια έξυπνη και βιώσιμη πόλη που δημιούργησαν τα παιδιά στο μάθημα της τεχνολογίας, με συντονιστή τον καθηγητή τους. 

Ο κ. Σημανδηράκης εξήρε τη σκέψη και την πρόταση των μαθητών αναφέροντας πως ο Δήμος Χανίων ήδη εφαρμόζει παρόμοιο σύστημα στις θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να συνδράμει ώστε οι πρώτοι αισθητήρες να εφαρμοστούν σε ράμπες περιμετρικά του Δημαρχείου αναφέροντας πως: «Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ανθρώπους που λειτουργούν με λογική και ευαισθησία όπως ακριβώς και εσείς και ο Δήμος Χανίων θα σταθεί δίπλα σας».