Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

2ο Street Festival στα Χανιά στον Πεζόδρομο της οδού Τσουδερών: Σε συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων με τον Σύλλογο «Ορίζοντας» και την Περιφέρεια Κρήτης

31.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 16:13

Τις λεπτομέρειες για το 2ο Street Festival, που συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο «Ορίζοντας», το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Περιφέρεια Κρήτης, ανακοίνωσαν σήμερα στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ορίζοντας», Σπύρος Αδοντάκης και η Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου, Ρούλα Δρακάκη.  

1

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης προσκαλώντας όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων να παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού, από τις 1 έως τις 7 Αυγούστου, ανέφερε: «Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εθελοντές και από καλλιτέχνες θα δώσουν μια ακόμα πιο γιορτινή νότα στην καρδιά της πόλης και σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες δράσεις του Δήμου Χανίων, όπως η Παραδοσιακή Στράτα, θα έρθουν να «μπλέξουν» όλη αυτή την παράδοση, όλη αυτή την ιστορία, μαζί με τη διαχρονική προσφορά του «Ορίζοντα», που τόσο ανθρώπινα προσφέρει τα τελευταία 20 χρόνια στην κοινωνία των Χανίων».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής υπογράμμισε πως: «Ο «Ορίζοντας» με την εικοσαετή παρουσία του στα Χανιά, θεωρώ ότι είναι από τους βασικούς συντελεστές που έχουν μυήσει την κοινωνία των Χανίων στις αξίες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Με πολύ χαρά συμμετέχουμε στη δράση αυτή και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ορίζοντας», Σπύρος Αδοντάκης τόνισε πως πρόκειται για μια «δράση πολιτισμού και εθελοντισμού. Στόχος του «Ορίζοντα» είναι να βγουν μπροστά άλλοι εθελοντικοί σύλλογοι, να δείξουν το έργο τους και την προσφορά τους και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετέχουν».

«Για ένα μεγάλο όραμα του Ορίζοντα και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής ώστε να καθιερωθεί κάθε χρόνο, τον Αύγουστο αυτή η πολύ μεγάλη κοινωνική, πολιτιστική και εθελοντική εκδήλωση» έκανε λόγο η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη προσθέτωντας πως στις δράσεις θα λάβουν μέρος όλοι οι φορείς και τα ιδρύματα Αμέα της πόλης, τα συσσίτια της Σπλάντζιας καθώς και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε.

Στον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα» θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Στα χρώματα της Ελπίδας», με έργα παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα από το ΚΔΑΠ Λενταριανών, το ΚΔΑΠ Νέας Χώρας, το ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη και το ΚΔΑΠ Παλαιάς Πόλης. Η έκθεση θα λειτουργεί 1,2,3,4 & 7 Αυγούστου 10:00- 13:00 & 19:00 – 21:00 και 5&6 Αυγούστου 10:00- 13:00.       

Τέλος, η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου, Ρούλα Δρακάκη αναφέρθηκε στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό Steet Festival: «Όπως και πέρυσι, προγραμματίζονται events με ζωντανή μουσική, χορό, κεράσματα, αλλά και διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου με στόχο την προβολή του έργου άλλων σωματείων, εθελοντικών ομάδων ή κοινωνικών δομών της πόλης μας».

Το Street Festival, πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Πεζόδρομο της οδού Τσουδερών από 1 έως 7 Αυγούστου, στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά θέματα, την ανάδειξη της αλληλεγγύης και της προσφοράς, καθώς και την ανάπτυξη της κοινωνικής αντίληψης, με σημείο αναφοράς τον Πολυχώρο Δράσεων του «Ορίζοντα» στην οδό Τσουδερών 38Α.