Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» έρχεται στα Χανιά: Οι περιβαλλοντικές δράσεις της ΔΕΔΙΣΑ συνεχίζονται!

30.10.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:54

Με αφορμή το θεματικό αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2023 (EWWR), που αφορά στη μείωση και ανακύκλωση των συσκευασιών, η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργανώνει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, από τις 09:00 έως και τις 13:00, περιβαλλοντική δράση με θέμα την ανακύκλωση και τη προστασία του περιβάλλοντος και φέρνει στα Χανιά το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της πλατείας πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων*.

Στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, μαθητές από Δημοτικά Σχολεία των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της δια-δραστικής εκδήλωσης, που εκπαιδεύει και ταυτόχρονα διασκεδάζει - ψυχαγωγεί τα παιδιά σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά, είναι η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), συνεχίζει να κλιμακώνει τις προσπάθειές της, ώστε η ανακύκλωση να γίνει στάση ζωής. Στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους νέους, ώστε να αποκομίσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αξιών υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

 

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η δράση θα στεγαστεί στο Αθλητικό Κέντρο Παλιάς Ηλεκτρικής (κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Αναγνώστου Γογονή).