Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, μετά την κακοκαιρία στην περιοχή του Ακρωτηρίου

05.05.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:05

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, μεγάλη επιχείρηση αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε τις πρωινές ώρες η έντονη νεροποντή στο Ακρωτήρι.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία βρέθηκαν στην περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, και ειδικότερα στις παραλιακές περιοχές του Σταυρού, του Καλαθά, του Τερσανά αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου Χανίων, στο Χορδάκι, τον Μουζουρά, το Αρώνι και τις Στέρνες, απομακρύνοντας τα φερτά υλικά που μετέφεραν οι έντονες βροχοπτώσεις, προς αποκατάσταση των σημείων που είχαν προκληθεί ζημιές.

Όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης, «τα συνεργεία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΧ και την Πυροσβεστική, ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των δημοτών στις περιοχές που σημειώθηκαν οι φθορές, προβαίνοντας σε απαντλήσεις υδάτων, καθαρισμούς φρεατίων αλλά και στην απομάκρυνση φερτών υλικών, ώστε η περιοχή να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Σημειώνεται ότι, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν σημειωθεί, τα συνεργεία του Δήμου θα επιχειρούν στην περιοχή μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι φθορές.