Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Τιμητική διάκριση σε κατοίκους και επιχειρήσεις από τη ΔΕΔΙΣΑ για τον 1ο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης: Στις 10 Αυγούστου στο Δημαρχείο Χανίων

08.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:01

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], με το πέρας του 1ου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης με θέμα: «Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!», διοργανώνει τελετή επιβράβευσης, την Πέμπτη, 10 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Χανίων (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Στην τελετή θα απονεμηθούν αναμνηστικά επιβράβευσης σε όσους διακρίθηκαν στη σωστή διαλογή (διαχωρισμό) των ανακυκλώσιμων υλικών και στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα μέσα Ιουλίου (17 - 21 Ιουλίου 2023) και απευθύνονταν στους κατοίκους και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, εντός της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής ανάπτυξης RECODE (Βόρεια περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χανίων). Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενεργοποίηση όλων για την ορθή διαλογή (διαχωρισμό) των απορριμμάτων τους, αλλά και για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν η σωστή διαλογή (διαχωρισμός) όλων των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και οι ενέργειες μείωσης των πλαστικών μίας χρήσης των συμμετεχόντων. Η αξιολόγηση έγινε από αρμόδιους υπαλλήλους (επιτροπή αξιολόγησης) της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) με βάση τα ακόλουθα τέσσερα κριτήρια αξιολόγησης:

  1. Σωστή διαλογή,
  2. Καθαρότητα ανακυκλώσιμου υλικού,
  3. Ποιοτική διαχείριση κάδων,
  4. Καθαριότητα κάδου (εσωτερικοί κάδοι, τσάντες ή κούτες).

 

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Συμμετέχω!»: Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ», που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στον Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων.

Η Πράξη «Συμμετέχω!» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

π1π2