Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ευρυ κοινό από τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗς ΠαγκόσμιαΣ ΗμέραΣ Περιβάλλοντος

01.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:47

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] οργανώνει μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (11:00-19:00) εντός του Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνουν:

Παζάρι ανταλλαγής προϊόντων: Προωθώντας τις αρχές της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των απορριμμάτων, θα οργανωθεί «Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν είδη που δεν χρησιμοποιούν πια, ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίηση των αγαθών και ελαχιστοποιώντας την παραγωγή απορριμμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να φέρουν προϊόντα προς ανταλλαγή ή χάρισμα, θα πρέπει να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στο τηλέφωνο 28210 91888 (εσωτ. 713 ή 717) καθημερινές από 8:30-14:30.

Θεατρικεσ ΠΑΡΑΣΤΑΣεισ: Με στόχο τη βιωματική ενημέρωση των δημοτών, μέσα από την τέχνη, την αφήγηση και τη μουσική θα οργανωθούν θεατρικές παραστάσεις με περιεχόμενο την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Ώρες παραστάσεων και θεματική ενότητα:

  • 12:30 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 13:30 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 18:00 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 19:00 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]

Ενημερωτικό Περίπτερο ΠΑΡΟΧΗς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ: Παράλληλα με τις ανωτέρω δράσεις θα λειτουργήσει στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Χανίων ενημερωτικό περίπτερο στο οποίο θα παρέχονται στο κοινό πληροφορίες σχετικά με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) που ισχύει στα Χανιά, τις δραστηριότητες της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και τις υπηρεσίες του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) – Χ.Υ.Τ. Χανίων.

Οι ανωτέρω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού Προγράμματος “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ» που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στο Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή απορριμμάτων συγκεκριμένων κατηγοριών.

p1