Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Δράσεις για όλες τις ηλικίες από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων εν όψει της πασχαλινής περιόδου

05.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:56

Δέσμη δράσεων με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και την τρίτη ηλικία έχει ήδη ξεκινήσει από τις δομές του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, με αφορμή τόσο τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου όσο και τις πασχαλινές διακοπές.

Σε Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5/4/2023, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τον Πρόεδρο, Στέλιο Βαλυράκη, και τη Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.   

«Η Διεύθυνση  Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πρόκειται να  πραγματοποιήσουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης θ’ ανοίξουν το σεντούκι των παιδικών συγγραφέων: Δώρας Ανδρεαδάκη, Δέσποινας Τζιάκη, Χριστίνας Κωνσταντουδάκη, Δήμητρας Πενταράκη και Μαρίνας Πλουμή», γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, προσθέτοντας ότι τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του ΚΔΑΠ  θα παρουσιάσουν όμορφα θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα.

«Καλούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας αυτό το πρωινό,  να εμπνευστούν από τις διηγήσεις των συγγραφέων, που θα μας μυήσουν στα μυστικά ανάγνωσης ενός καλού βιβλίου, να ψυχαγωγηθούν μέσα από τις παρουσιάσεις των θεατρικών και μουσικών ομάδων των παιδιών αλλά και να λάβουν δωράκια φτιαγμένα από την καλλιτεχνική ομάδα των παιδιών των Κέντρων μας», επεσήμανε ο κ. Βαλυράκης.  

Από την πλευρά της η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη,  τόνισε ότι με αφορμή τις πασχαλινές διακοπές τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. έχουν καταρτίσει ένα δημιουργικό, διαδραστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με πασχαλινές διηγήσεις, διαδικτυακές ξεναγήσεις, συζητήσεις- αφιερώματα στα αναστάσιμα ήθη και έθιμα του τόπου μας, εργαστήρια και ποικίλα άλλα προγράμματα, που θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά ν’ αξιοποιήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Καλούμε όλα τα παιδιά να επικοινωνήσουν με τα Κέντρα και να κάνουν αίτηση  εγγραφής για να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις. Το πρόγραμμα αφορά τις δύο εβδομάδες των πασχαλινών διακοπών από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα, με ελεύθερη συμμετοχή», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Κουνελάκη.

Στο μεταξύ, με πασχαλιάτικη διάθεση και έντονο κέφι συμμετέχουν και φέτος οι ηλικιωμένοι των Κέντρων Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Οργανισμού στις προετοιμασίες για το Πάσχα. Στις πλούσιες δράσεις, που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, οι ηλικιωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να στολίσουν λαμπάδες και να δημιουργήσουν τις δικές τους πασχαλινές κάρτες, υπό την επίβλεψη της Καλλιτεχνικής Ομάδας Μελών αλλά και να προετοιμάσουν πασχαλινά γλυκίσματα και εδέσματα υπό την επίβλεψη της Ομάδας Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής των ΚΑΠΗ.

Τέλος, οι ηλικιωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ΚΔΑΠ αλλά και φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία θα επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων των ΚΑΠΗ είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/kapichaniwnpasxa29032023.html

Επισυνάπτονται τα προγράμματα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων.