Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων & προϋποθέσεις για τις εγγραφές στους παιδικούς – βρεφικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

27.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:59

Χρήσιμες πληροφορίες και χρηστικές συμβουλές αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές στους παιδικούς – βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων για τη σχολική χρονιά 2023-2024, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και τη χορήγηση voucher στις ωφελούμενες οικογένειες, γνωστοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 27/7/2023, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.

Η Συνέντευξη παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Στέλιο Βαλυράκη, και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής, Ειρήνη Τζιράκη.  

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε από τον κ. Βαλυράκη, έπειτα από την ανακοίνωση από την  ΕΕΤΑΑ των τελικών αποτελεσμάτων χορήγησης voucher, οι μητέρες - κάτοχοι, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικό – παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα: dokoippvoucher.aitiseispoliton.gr, η οποία θα ενεργοποιηθεί έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση και θα παραμείνει σε λειτουργία για πέντε ημέρες.

«Στην ηλεκτρονική αίτηση οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βαλυράκης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επισυναφθούν ηλεκτρονικά το voucher, που έχει χορηγηθεί, το έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, που αναφέρει τη μοριοδότηση που έχει δοθεί από την ΕΕΤΑΑ, πιστοποιητικό οικ. κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού, βεβαίωση παιδιάτρου σχετικά με την υγεία και τον πλήρη εμβολιασμό των παιδιών και τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας παιδιού με τα εμβόλια, που πρέπει να έχουν γίνει βάσει της ηλικίας του.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης, που  έχει δοθεί στους γονείς από την ΕΕΤΑΑ, των σταθμών, που έχουν δηλώσει, και των θέσεων που υπάρχουν ανά σταθμό. Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια, που έχουν γεννηθεί από 1/1/2020 έως και 31/3/2021, ενώ στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη, που έχουν γεννηθεί από 1/4/2021 έως και 31/3/2022.

«Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr  και στη σελίδα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. www.dokoipp.gr με πίνακες εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων ανά σταθμό και πίνακες επιλαχόντων ανά σταθμό. Οι γονείς, που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων, θα πρέπει στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με το σταθμό για την υπογραφή της σύμβασης. Σημαντικές είναι επίσης και οι λίστες επιλαχόντων για βρέφη, καθώς στη διάρκεια του έτους ενδεχομένως προκύψουν κενά», συμπλήρωσε η κα. Τζιράκη.

Αιτήσεις κατόχων voucher  θα μπορούν να γίνουν για τους ακόλουθους σταθμούς:  

 • Γ΄ Παιδικός σταθμός, Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου, Λενταριανά, 56 νήπια
 • Δ΄ Παιδικός σταθμός, Αν. Μάντακα, Παχιανά, 48 νήπια
 • Ζ΄ Παιδικός σταθμός, Ελ. Βενιζέλου 168α, Χαλέπα, 32  νήπια
 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Σούδας, Εθ. Βενιζέλου 4, Σούδα, 10 βρέφη και 40 νήπια
 • Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου, Νεροκούρου 112, Νεροκούρου, 48 νήπια
 • Βρεφονηπιακός σταθμός Πιθαρίου, 19 βρέφη και 20 νήπια
 • Νηπιακός σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ, Νεροκούρου 112, Νεροκούρου, 32 νήπια
 • Βρεφονηπιακός σταθμός Ν. Κυδωνίας, Νικολακάκη Γαλατάς, 19 βρέφη και 80  νήπια
 • Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου, Μπιρμπίλη 22, Βαμβακόπουλο, 19 βρέφη και 35 νήπια
 • Παιδικός σταθμός Περιβολίων, Πλατεία Ηρώων, 12 νήπια
 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, Γ. Καραϊσκάκη και Αρκαδίου, 10 βρέφη και 40 νήπια

Μετά  της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. με νέο δελτίο τύπου θα ενημερώσει τους γονείς για τις ημερομηνίες, που θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφών με voucher.

 p1p2