Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Πρώτη επίσημη υποδοχή στο Δημαρχείο Χανίων του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλη Ζερβάκη

10.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:53

Τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλη Ζερβάκη, υποδέχθηκε για πρώτη επίσημη φορά στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τον Πρύτανη συνόδευσε ο Αντιπρύτανης Τεχνικής Υπηρεσίας του Πολυτεχνείου, Αντωνιάδης Αριστομένης, ενώ από πλευράς του Δήμου παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τη διαρκή και συνεχή συνεργασία, μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία εκτείνεται σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει σημαντικά εμβληματικά έργα, όπως την προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση των Νεωρίων, την προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη και την ενοποίηση της Δυτικής Τάφρου, αλλά και έργα καθημερινότητας, όπως ο σχεδιασμός πάγκων και σκιαδιών ενιαίας κατασκευής για τις λαϊκές αγορές του Δήμου Χανίων και η εφαρμογή του προγράμματος «Έτσι, μαθαίνω καλύτερα» σε σχολεία του Δήμου.

Μεταξύ των ζητημάτων, που τέθηκαν από τον κ. Ζερβάκη είναι και η ασφάλεια της μεταφοράς των φοιτητών, μέσω του αστικού ΚΤΕΛ, το μειωμένο φοιτητικό εισιτήριο για όλα τα δρομολόγια με την υπεραστική και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αλλά και την τήρηση τακτικών δρομολογίων από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Δήμου Χανίων, υπογραμμίζοντας ότι: «Η συμβολή του Πολυτεχνείου στην προώθηση των μεγαλόπνοων και εμβληματικών έργων του τόπου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ξέρουμε ότι δίπλα μας έχουμε έναν διαχρονικό και αξιόπιστο σύμμαχο, προς όφελος των Χανίων. Από πλευράς μας θα βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες τόσο του Πολυτεχνείου όσο και των φοιτητών του».