Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων – Με μεγάλη επιτυχία και επισκέπτες από όλη την Κρήτη

15.05.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:56

Με τεράστια επιτυχία και απήχηση, με πλήθος επισκεπτών να συρρέει από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού κι Εμπειριών του Δήμου Χανίων, στην πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα και τίτλο 260kmemories (260 χλμ., η απόσταση από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη, αναμνήσεων), το τριήμερο 12 έως και 14 Μαΐου 2023, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην υπαίθρια έκθεση του 1ου Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, για όλους τους επαγγελματίες και τους δραστηριοποιούμενους σε εναλλακτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εμπειριών καθώς και επισκέπτες που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες, σε διοργάνωση του Δήμου Χανίων, με μέριμνα του Γραφείο Τουρισμού και τη συνδρομή της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Οι εντυπώσεις και τα σχόλια τόσο των επαγγελματιών του Τουρισμού που συμμετείχαν,  όσο και των επισκεπτών που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ, ήταν διθυραμβικά και κατέδειξαν τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος, ενώ προτροπή όλων είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για τα Χανιά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, έγινε η γνωστοποίηση και καινοτόμων δράσεων που προχωρά ο Δήμος Χανίων, με σημαντικότερο όλων τη δημιουργία και ίδρυση του πρώτου Αστρομονοπατιού στην Ελλάδα, στα Κεραμειά του Δήμου Χανίων. Εκτός των άλλων, διενεργήθηκε και ένα πολύ σημαντικό workshop για επαγγελματίες του Τουρισμού από την Google, με την εκπαιδεύτρια Λίνα Καστρίτη, για την ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω ψηφιακών εργαλείων.

Τέλος, η έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ κορυφώθηκε με τη διενέργεια ενός φόρουμ ομιλιών, για τις εφαρμογές εναλλακτικού τουρισμού, σε επίπεδο Δήμου Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης, όπου παρουσιάστηκαν οι περιπατητικές διαδρομές των Χανίων (Chania Trails), καθώς και τα σημεία της UNESCO στην Κρήτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε με βίντεο, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Α. Γκερέκου. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Διευθυντή του ΕΟΤ Βορείου Αμερικής, Κ. Χαροκόπο και αμερικανούς και καναδούς δημοσιογράφους που φιλοξενήθηκαν στα Χανιά και μετέφεραν την εμπειρία τους από την πρώτη επίσκεψή τους στον τόπο. Ο καταξιωμένος ορειβάτης, Ν. Μαγγίτσης έδωσε «με τη ματιά του ορειβάτη» την άποψη για τα βουνά των Χανίων και της Κρήτης, για τους εξειδικευμένους επισκέπτες του νησιού. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διενεργήθηκαν ξεχωριστές δραστηριότητες εναλλακτικού χαρακτήρα (πτήσεις με αεροσκάφη, βόλτες στη θάλασσα και τη στεριά, περιηγήσεις κλπ.), αθλήματα και περιηγήσεις, τα οποία το κοινό συμμετείχε δωρεάν, ενώ μοιράστηκαν και δωρεάν συμμετοχές σε εναλλακτικά actions, σε συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς των Χανίων.

Κατά την Τελετή Λήξης, το βράδυ της Κυριακής (14/5), οι επαγγελματίες και εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, για το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού 2024. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη απόπειρα που έγινε, δίνοντας τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, που είχε την αρχική ιδέα αλλά και την τελική εποπτεία σε όλη τη διοργάνωση.

Η γιορτή κορυφώθηκε με την περιήγηση στην έκθεση, σε παρουσίαση της Γ. Καλληδονάκη και την κατάθεση της εμπειρίας των επαγγελματιών,  ενώ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα έκλεισαν και επίσημα την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων.

«Ραντεβού του χρόνου!»