Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Η Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

24.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:28

Δέκα χώρες, δέκα κουλτούρες, συναντήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με αφορμή το Multicultural Children's Book Day, την Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βίβλου!

 

Διαβάστηκαν παραμύθια στη γλώσσα της πρωτότυπης έκδοσης τους από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Πολωνία, Σλοβάκια, Τσεχία και ΗΠΑ.

 

Στόχος της δράσης ήταν η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των λαών και η ενδυνάμωση της φιλαγνωσίας και όπως αποδείχθηκε τα παιδιά δε χρειάζεται να μιλούν την ίδια γλώσσα για να επικοινωνήσουν και ένα παραμύθι δεν χρειάζεται να είναι στη μητρική γλώσσα του παιδιού για να μπορέσει να μπει στην καρδιά του και να γίνει κατανοητό.

 

Το ελληνικό τμήμα έδωσε παρών με global co-host την Αγαθή Ρόδι και την Μαρίνα Πλούμπη, (Marina Pl), υπεύθυνη της εκδήλωσης στα Χανιά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Η κα Πλούμπη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για αυτή την τόσο θερμή και ζεστή φιλοξενία και ιδιαίτερα την κα Βιβή Χουδαλάκη προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, η οποία μοιράστηκε μαζί μας σημαντικές πληροφορίες και δράσεις που πραγματοποιούνται - Δήμος μας έχει τρεις (3) Παιδικές Βιβλιοθήκες! και το λέω με μεγάλη υπερηφάνεια - αλλά και για μια υπέροχη έκπληξη που μας επιφύλασσε στο τέλος διαβάζοντας μας ένα αγαπημένο παραμύθι!»

 

Τα παιδιά είχαν το ελεύθερο να ζωγραφίσουν ότι ήθελαν κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων και πολλά από αυτά δημιούργησαν ζωγραφιές από τα βιβλία που διαβάστηκαν.