Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

“100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…” - Ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

16.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι τους μικρούς φίλους  των Βιβλιοθηκών μας να γνωρίσουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες, που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία (ΚΕ) 2023 με τίτλο “100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…”, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως: η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ. ά. και θα υλοποιηθούν στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.  

Το 2023 έχει ανακηρυχθεί ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη». Για εμάς όμως η Άλκη και η Ζωρζ είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε εκατοντάδες βιβλία. Βιβλία, που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Η ΚΕ2023 συμπληρώνεται με την ενότητα “Το Ραδιόφωνο της ΚΕ” με συνεντεύξεις ανθρώπων, που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές, που έζησαν μαζί τους. Τέλος, η ΚΕ ολοκληρώνεται με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις, που μπορούν όλοι να ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QR.

Η ΚΕ διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με Διευθυντή τον Καθηγητή, Κωνσταντίνο Δ. Μαλαφάντη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλες οι βιβλιοθήκες του Δικτύου συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag  #ΚΕ2023gr και #forEBEr.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, που υλοποιώντας τα εργαστήρια, που έχουν σχεδιαστεί από την ΕΒΕ και βάζοντας την προσωπική πινελιά τους, την αγάπη και την προσφορά τους, συμβάλλουν σε μια ακόμη υπέροχη Καλοκαιρινή Εκστρατεία για τα παιδιά μας.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων 

p1