Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Το Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει για το 2023 - Συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη στην Τελετή Έναρξης

24.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:56

Το Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα, έπειτα από 2 χρόνια αισθητής απουσίας, επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, με πολλές και διάφορες δράσεις και αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

Η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο χωρικός Αντιδήμαρχος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, Γιάννης Μανούσακας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας, Μάριος Γελασάκης και ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, Λευτέρης Κοκογιαννάκης.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την κρητική μυθολογία.

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. «Πηγή έμπνευσης μας ήταν η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη μας περιοχή, στην ενότητα της Σούδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γιαννακάκης.

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 18.00, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σούδας, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να κάνει την εμφάνιση του, ενώ θα ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, στις 20:00.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου θα πραγματοποιούνται δράσεις στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και στο Κ.Α.Μ. (Μεγάλο Αρσενάλι), ενώ η γιορτή των Αποκριών, θα κορυφωθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη παρέλαση στη Σούδα.

«Το Χανιώτικο Καρναβάλι για ακόμα μια φορά δίνει ραντεβού στη Σούδα» επισήμανε ο κ. Γιαννακάκης, ενώ έκανε λόγο για «εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Χανίων που απλώνονται σε όλη την πόλη αλλά και στο κέντρο. Το καρναβάλι θα έχει ένα πολύ ειδικό χαρακτήρα και η παρέλαση που απευθύνεται κυρίως στα μικρά παιδιά και στις οικογένειες, θα έχει ένα διαφορετικό χρώμα με την πρόθεση όλων να γιορτάσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα».

Έμφαση στην ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων έδωσε με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουπάκης, ο οποίος ανέφερε ότι: «Στόχος μας είναι στο Χανιώτικο Καρναβάλι να υπάρχει ασφάλεια, να μην υπάρχει υπερκατανάλωση αλκοόλ και καλούμε όλους τους Χανιώτες και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν και να είναι δίπλα μας για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά, με προσοχή».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Μανούσακας υπογράμμισε τη διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή του Χανιώτικου Καρναβαλιού, ενώ από τη μεριά του ο κ. Κλωθάκης προσκάλεσε τους Χανιώτες «να περάσουμε όλοι μαζί, όμορφες στιγμές στο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα».

«Καλωσορίζουμε μετά από χρόνια το Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε μαζί και με την όμορφη παρέλαση. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους» ανέφερε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, Λευτέρης Κοκογιαννάκης.

Τέλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας, κ. Γελασάκης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές του καρναβαλιού και επισήμανε πως μέσα από την ομάδα “Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα New” στο Facebook, οι πολίτες μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, όλες τις ομάδες καθώς και όλους τους τρόπους συμμετοχής.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6934839490 (Μάριος Γελασάκης) και 6946644529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης). Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων.