Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ολοκληρώθηκε το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων στην Παιδική Εξοχή του Καλαθά - Περισσότερα από 500 παιδιά απόλαυσαν δημιουργικά τις διακοπές τους

22.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:55

Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 500 παιδιά συνολικά όλο το φετινό καλοκαίρι, ολοκληρώνεται σήμερα και η τελευταία από τις 4 κατασκηνωτικές περιόδους στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράσεις, που ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου, κάθε περίοδος περιελάμβανε τη φιλοξενία παιδιών, ηλικίας από 6 έως 16 ετών, αλλά και παιδιών ΑμεΑ, με τους συνοδούς τους, αφού κάθε περίοδος ήταν συμπεριληπτική.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μεριμνήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε: θεατρικό εργαστήρι, πρόγραμμα αυτοάμυνας, εικαστικά, δημιουργικό εργαστήρι σύγχρονου χορού, rugby culture, μαθήματα μοντέρνου χορού, εργαστήρι ανάπτυξης κίνησης και φαντασίας αλλά και δράσεις, που γέμιζαν τα καλοκαιρινά βράδια με μουσικές και θεατρικές  παραστάσεις, εργαστήρι θεάτρου σκιών και «Σταθμούς φαντασίας».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που ακόμα ένα καλοκαίρι είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 500 μικρούς δημότες των Χανίων, αλλά και παιδιά ΑμεΑ με τους συνοδούς τους. Είμαστε σίγουροι ότι η όμορφη, καλοκαιρινή εμπειρία της Κατασκήνωσης του Δήμου Χανίων, θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη των παιδιών με έναν όμορφο, γλυκό τρόπο».

Η Παιδική Εξοχή Καλαθά του Δήμου Χανίων διαθέτει σύγχρονες αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, κουζίνα, λουτρά και πισίνα, ενώ βρίσκεται σε ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον λίγα μόνο μέτρα από την παραλία του Καλαθά, που εκτός των άλλων μικροί και μεγάλοι, κατασκηνωτές και συνοδοί, απήλαυσαν τη θάλασσα.