Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον Γερουσιαστή Ν. Υόρκης & μέλη της ομογένειας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στη Νέα Υόρκη

25.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Ανάμεσα σε μέλη της ομογένειας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια ιδιωτικής του επίσκεψης στη μεγαλούπολη των Η.Π.Α., δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την πρόθεσή του να παραμείνουν ενεργές οι σχέσεις του Δήμου Χανίων με τον απόδημο ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρο, στον οποίο προσέφερε αναμνηστικό δώρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος Χανίων απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση φιλοξενίας στον Δήμο Χανίων, με τον Αρχιεπίσκοπο να εκφράζει την επιθυμία του για μια μελλοντική επίσκεψη στα Χανιά.

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης συναντήθηκε με τον ομογενή Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Ανδρέα Γουναρδή (Andrew Gounardes), με τον οποίο συζητήθηκαν εκτενώς οι μακραίωνες σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες, ενώ συμφωνήθηκε από κοινού να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αδελφοποιηθούν οι πόλεις των Χανίων και της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Χαροκόπου.

Τέλος, συγκινητική υποδοχή στον κ. Σημανδηράκη επιφύλασσαν και οι ομογενείς Κρήτες σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ιστορικός Συλλόγος Κρητών «Ομόνοια», στο «Σπίτι του Κρητικού» την έδρα του Συλλόγου στην πόλη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», Γιώργος Στυλιανουδάκης, στον οποίο ο Δήμαρχος δώρισε το μετάλλιο του Δήμου Χανίων, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Μινώα», Στυλιανός Μανής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σημανδηράκης βρέθηκε και συνομίλησε με μέλη της ομογένειας και άκουσε τις παρατηρήσεις τους και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, με την επιστροφή του στα Χανιά, ανέφερε σε δήλωσή του:  «Ήταν εξαιρετική τιμή για μένα η συνάντησή μου τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρο, όσο και με τους θεσμικούς παράγοντες στη Νέα Υόρκη. Ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους των Συλλόγων Κρητών «Ομόνοια» και «Μίνωα» αλλά και κάθε έναν από τους συμπατριώτες μας για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον κατά την επίσκεψη μου στη Νέα Υόρκη.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος όταν συναντώ συμπατριώτες μας που κρατούν την  ομογένεια ζωντανή και δυνατή και διαπρέπουν για την αξιοπρέπεια και το ήθος τους, εκπροσωπώντας τον τόπο μας στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συμπληρώνεται ένα χρόνος από την αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με την πόλη του Τάρπον Σπρίνγκς στη Φλόριντα των Η.Π.Α. με τις σχέσεις των δύο πόλεων και τις σχέσεις του Δήμου Χανίων με την κρητική ομογένεια να είναι πιο ενεργές από ποτέ».