Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με μια μεγάλη γιορτή παραμυθιών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

25.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου 2023, υποδέχτηκε την ομάδα αφήγησης λαϊκών παραμυθιών «Παραμυθάδες της πόλης των Χανίων», όπου συμμετείχαν στη δράση «Περίπατος βιβλίου».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, πέντε παραμυθάδες της πόλης μας, οι κυρίες Δήμητρα Βαλαβάνη, Αγγελική Μπεμπλιδάκη, Στέλλα Ροζάκη, Βάνια Σταμπολάκη και Δέσποινα Τζιάκη, αφηγήθηκαν ιστορίες που «Διαβάζεις & Αλλάζεις», σύμφωνα με το θέμα της φετινής Γιορτής Βιβλίου.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους μαγεύτηκαν με τις ιστορίες του Αισώπου για ζώα που μιλούν με ανθρώπινη φωνή και βρίσκουν το πιο δυνατό απ’ όλα, για τον Χότζα και τις διδακτικές ιστορίες του, για τη δύναμη που έχει η αγάπη με μια κορδέλα, για την αξία της υπομονής αλλά και το πιο μικρό παραμύθι που υπάρχει!

Σημειώνεται πως, η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου εορτάζεται στις 23 Απριλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, φέρνοντας κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.