Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Χανίων για το Πάσχα, στους ευπαθείς κοινωνικά πολίτες

11.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:45

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων έχει διοργανώσει και επιμεληθεί κι εφέτος, ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου και για τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ήδη από τη  Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για το πασχαλινό τραπέζι από τον Δήμο Χανίων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να παραλάβουν τα δώρα τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Περίδου 27,  Χανιά), προσκομίζοντας την κάρτα τους (ώρες εξυπηρέτησης: 9:00 – 13:00).

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 6 Απριλίου η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται επιπλέον κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα.

Τέλος, τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες, ευπαθείς ομάδες και άστεγους συμπολίτες μας την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (16 & 17 Απριλίου 2023), στις 11.30, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.