Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ένα νέο τραπέζι του πινγκ-πονγκ από ανακυκλώσιμα υλικά, χάρισαν Δήμος Χανίων & Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. στους μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

11.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:39

Ένα νέο τραπέζι του πινγκ-πονγκ για τους μαθητές στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, χάρισαν ο Δήμος Χανίων και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. ΟΤΑ). Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο σχολείο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου & Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ, Μιχάλης Τσουπάκης και ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα συνεργεία του Δήμου, Γιάννης Νικηφοράκης, προχώρησαν στην παράδοση του νέου αθλητικού εξοπλισμού για τη χρήση του σχολείου.

Επισημαίνεται ότι το τραπέζι φτιάχτηκε από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά. Μάλιστα, σχετικό αίτημα είχαν διατυπώσει οι μικροί μαθητές με επιστολή τους στον Δήμο Χανίων, την οποία είχαν παραδώσει οι ίδιοι στον κ. Τσουπάκη το προηγούμενο διάστημα.

«Προχωράμε σήμερα σε μία δωρεά ενός τραπεζίου πινγκ-πονγκ, καθώς πρόσφατα η Γ΄ Τάξη του 16ου Δημοτικού Σχολείου, που είχε έρθει στο Δημαρχείο, ζήτησε από τον Δήμαρχο κάτι πολύ απλό, ένα γήπεδο για το άθλημα μέσα στο σχολείο τους. Είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ στο πλαίσιο της επαναχρησιμοποίησης», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε., Μιχάλης Τσουπάκης, διευκρινίζοντας ότι ένας πίνακας, που είχε απομακρυνθεί από το σχολείο και θα κατέληγε στα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιήθηκε και παραδόθηκε στο σχολείο ως το νέο τους γήπεδο πινγκ-πονγκ.

«Δίνουμε το μήνυμα, ιδιαίτερα στα παιδιά, ότι μπορούν κάποια πράγματα να γίνουν πολύ χρήσιμα. Έτσι κι αυτός ο πίνακας επαναχρησιμοποιήθηκε, αφού φτιάχτηκε από τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Τσουπάκης, παρατηρώντας ότι το τραπέζι μπορεί να μετακινηθεί, όπου τα παιδιά το επιθυμούν, ενώ αντίστοιχες κατασκευές είναι δυνατόν να προωθηθούν και σε άλλες σχολικές μονάδες.

«Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά και θα το κάνουμε αυτό και μέσα από διάφορες άλλες δράσεις το επόμενο διάστημα, ότι πολλά πράγματα μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε, ενώ στόχος της επαναχρησιμοποίησης είναι λιγότερα απορρίμματα - καθαρότερο περιβάλλον», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσουπάκης.

«Για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αποδεικνύουν την ευαισθησία και τη θέλησή τους να στηρίξουν τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, μετά την πρόσφατη τοποθέτηση παιχνιδιών σε όλα τα Νηπιαγωγεία… Σήμερα σε μία πράξη, που μας ζήτησαν οι μαθητές, σκεφτήκαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. να φτιάξουμε παιχνίδια στα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά, με πάρα πολύ λίγο κόστος», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα Τεχνικά Συνεργεία, κ. Νικηφοράκης. Μάλιστα ο κ. Νικηφοράκης πρόσθεσε ότι: «πάντα το συνεργεία μας είναι παρόντα και ευχαριστώ τους εργαζομένους, γιατί πάντα είναι στην πρώτη γραμμή για τα σχολεία σε ό,τι ζητάνε. Θα συνεχίσουμε και για όποια άλλα σχολεία το επιθυμούν σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε για τα σχολεία μας, για τα Χανιά μας».

Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το νέο τους απόκτημα και δε δίστασαν να ανταλλάξουν μερικές… «ρακετιές» με τους αντιδημάρχους.