Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης για τα έργα «Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων» MIS 5030576 & «Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης θεματικών διαδρομών περιοχής ΒΑΑ Δήμου Χανίων» MIS 5017655: Στο Δημαρχείο Χανίων

02.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:15

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 26/01/2023 στο χώρο του Δημαρχείου Χανίων, η ημερίδα ενημέρωσης για τα έργα α) «Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων» MIS 5030576 και  β) «Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης θεματικών διαδρομών περιοχής ΒΑΑ Δήμου Χανίων» MIS 5017655 που υλοποιούνται στο πλαίσια του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας DOTSOFT Α.Ε. κος Αναστάσιος Μάνος και η εμπορική Διευθύντρια της εταιρείας κα Ζερδελή Εύα, αρχικά παρουσίασαν αναλυτικά τις καινοτόμες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης και προβολής της Π.Ε. Χανίων με αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ.

και βασίζεται στη διαδημοτική συνεργασία των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων (Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου -Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Σφακίων και Χανίων). Στο πλαίσιο του αναπτύχθηκε  μια ψηφιακή πλατφόρμα παρουσίασης του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων, μια εφαρμογή κινητών συσκευών (App - Android, iOS), όπου οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) που αξιοποιείται και δημιουργεί αφορμές για διάλογο κατά την διάρκεια της ξενάγησης. Επίσης έγινε προμήθεια οθονών αφής και εγκατάσταση συσκευών που επικοινωνούν ασύρματα, μέσω Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης (BLE 4.0), αμφίδρομα με άλλες συσκευές (π.χ. Smartphone).

Τέλος, έγινε παρουσίαση του έργου «Δράσεις σήμανσης και ανάδειξης θεματικών διαδρομών περιοχής ΒΑΑ Δήμου Χανίων».

Στόχος του έργου είναι να αναδείξει τα αξιόλογα και πολυάριθμα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία-τοπόσημα εντός του αστικού ιστού της πόλης και να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών σε προορισμούς Χανίων με θεματική συνοχή, εύκολα προσπελάσιμους και αναγνωρίσιμους. Παράλληλα προβάλλει την τοπική ιστορία και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης και γνώσης για την πολιτιστική, ιστορική και φυσική ταυτότητας της πόλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων κος Ψαρουδάκης Νεκτάριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων κος Γιαννακάκης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κος Παπαδάκης Μανώλης, η Δήμαρχος Γαύδου κα Στεφανάκη Λιλιαν, εκπρόσωπος από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Κρήτης (ΕΥΔ Κρήτης) και από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων, στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά και ειδικοί συνεργάτες και εκπρόσωποι των υπόλοιπων Δήμων.