Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ενάντια στη συγκέντρωση φασιστικών ομάδων

29.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:10

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2023 με την υπ΄ αριθμ. 326 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στη συγκέντρωση φασιστικών ομάδων.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Την Πέμπτη 29/6 στα Χανιά στην πλ. Αγοράς, φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους Βουλευτές των «Σπαρτιατών», του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη, καλούν σε συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό στην πλ. Αγοράς.

Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η είσοδος στη Βουλή, η ύπαρξη και η δράση των ομάδων αυτών επιβεβαιώνουν ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό, καθώς οι αιτίες του και η χρησιμότητά του είναι ακόμα εδώ.

Θεωρούμε ότι η θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης είναι τεράστια και την βαραίνει ακέραια η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται.

Γι` αυτό και ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν δίνουμε την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού. Να καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και να εναντιωθεί σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου».