Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Χανίων προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία – Π. Σημανδηράκης: «Ο ανθρώπινος πόνος δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία, ούτε καμία άλλη διάκριση»

07.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:53

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κρήτης, από την Πέμπτη 09/02 έως και τη Δευτέρα 13/02, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στη Ρεγγίνα, από τις 8:30 το πρωί έως και τις 14:30 το μεσημέρι (καθημερινές).

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι και σκηνές, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Υπογραμμίζεται πως οι κουβέρτες και τα παπλώματα πρέπει να είναι επιμελώς συσκευασμένα, ώστε να αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγώτης Σημανδηράκης καλώντας όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, ανέφερε: «Παρακολουθούμε μαζί με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, σοκαρισμένοι αυτή τη βιβλική καταστροφή που συνέβη έπειτα από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Οφείλουμε να παρέμβουμε, να βοηθήσουμε και ακόμα μια φορά, να δείξουμε τα αντανακλαστικά μας και την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ανθρώπους που βιώνουν αυτήν την τεράστια καταστροφή. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Χανίων με την Κοινωνική Υπηρεσία του, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ Κρήτης) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προβαίνουμε άμεσα στη συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτές τις πρώτες ώρες τους ανθρώπους αυτούς. Ο ανθρώπινος πόνος δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία, ούτε καμία άλλη διάκριση. Είμαστε όλοι μαζί απέναντι του, με σεβασμό και την αλληλεγγύη μας ενεργοποιημένη, για να βοηθήσουμε σε όλη αυτήν την καταστροφή».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε: «Ως Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες άστεγοι, χάνοντας τα σπίτια τους και μετρώντας χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες. Τα είδη που θα συλλέγουμε τις επόμενες ημέρες είναι υπνόσακοι, σκηνές κουβέρτες, παπλώματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Αυτή η καταστροφή είναι πέρα από τα όρια της λογικής και του νου και εύχομαι να σταματήσει εδώ».