Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων - Νέος κύκλος σεμιναρίων το επόμενο διάστημα

03.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:42

Τη διεξαγωγή νέου κύκλου σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, που θα διαρκέσει έως και τον Αύγουστο, έπειτα από την εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών αμέσως μετά την ανακοίνωση τους, γνωστοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χανίων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, Στέλιος Καλαϊτζάκης, και η Τομεάρχης Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, Μαρίνα Σταμάτη.

Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Χανίων, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την εκπαίδευση του κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή και καθημερινότητας, σώζοντας μια ζωή, που βρίσκεται σε κίνδυνο και ενισχύοντας συνολικά σε επίπεδο Χανίων την αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτηση του επεσήμανε: «περίπου 1.200 συμπολίτες μας θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και πώς θα διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας, που έχει ο Δήμος Χανίων με τον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του ΠΕΠ Κρήτης. Η συνεργασία αυτή αποδείχθηκε και κατά την πολύ επιτυχημένη προηγούμενη περίοδο, που ο Ερυθρός Σταυρός προέβη σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας των Χανίων». Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία του, οπουδήποτε απαιτηθεί, την Τομεάρχη των Διασωστών Εθελοντών, κα. Σταμάτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Καλαϊτζάκη, για την ξεχωριστή προσφορά στον εθελοντισμό του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο κ. Καλογριδάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, στη χρηματοδότηση της δράσης από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εξέφρασε τη χαρά του για τις δράσεις, που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μπορούν μόνο να ωφελήσουν την κοινωνία των Χανίων και τον Δήμο Χανίων».

«Την άψογη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με τον Δήμο Χανίων, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός με 146 χρόνια προσφοράς και ειδίκευση στην εκπαίδευση των πρώτων βοηθειών» υπογράμμισε η κα. Σταμάτη, προσθέτοντας πως «η συμμετοχή των πολιτών εκφράζει την εμπιστοσύνη, που δείχνει ο κόσμος στην εκπαίδευση και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ο Ερυθρός Σταυρός θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Χανίων και χαιρετίζουμε αυτή την τεράστια πράξη, που είναι πράξη ζωής. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών είναι ότι πολυτιμότερο μπορείτε να προσφέρετε στους πολίτες».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Καλαϊτζάκης, ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη για την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα εθελοντισμού, την άψογη συνεργασία αλλά και την οργανωτικότητά τους τόσο τη δημοτική αρχή όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι, η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης κοινού σε θέματα περιβαλλοντικών κινδύνων και Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή ΒΑΑ του Δήμου Χανίων», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Ε.Π «Κρήτη 2014-2020» (MIS 5060324/2.1).