Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, προς τις Χανιώτισσες αθλήτριες, που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις

30.03.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:05

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, απευθύνει συγχαρητήριο μήνυμα στις δύο αθλήτριες από τα Χανιά, Μαρία Στρατουδάκη και Δανάη Κασιμάτη, που διακρίθηκαν το τελευταίο διάστημα σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Οι διακρίσεις των αθλητριών μας, Μαρίας Στρατουδάκη και Δανάης Κασιμάτη, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι τα Χανιά συνεχίζουν να μεγαλουργούν και οι νέοι μας διατηρούν τη σπουδαία αθλητική παράδοση του τόπου. Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, απευθύνω θερμά συγχαρητήρια προς όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, που μας κάνουν υπερήφανους, εκπροσωπώντας επάξια τον τόπο μας σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους Συλλόγους των αθλητριών, τους γονείς, τις οικογένειες και τους προπονητές τους».

Υπενθυμίζεται ότι η 14χρονη αθλήτρια, Μαρία Στρατουδάκη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών Παίδων Κορασίδων, που διεξήχθη πρόσφατα στο Δυρράχιο της Αλβανίας, στην κατηγορία των 49κ., ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ζετέ με 86 κιλά και με το χάλκινο στο σύνολο, σηκώνοντας 152 κιλά. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ελληνικής άρσης βαρών σε τόσο μικρή ηλικία.

Επίσης, η μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Λυκείου Νέας Κυδωνίας, Δανάη Κασιμάτη, έλαβε την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, στο Ξίφος Μονομαχίας (EPEE).