Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συλλυπητήριο Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για την απώλεια του Σταμάτη Αποστολάκη

08.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Σταμάτη Αποστολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπήρξε δάσκαλος, ερευνητής, συγγραφέας και λαογράφος, επισημαίνει:

 

“Με ιδιαίτερη θλίψη, πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο ενός σπουδαίου Χανιώτη, του Σταμάτη Αποστολάκη. Ενός δασκάλου, ιστορικού και ακούραστου λαογράφου, ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογή υλικού και στα έργα του, αποτύπωσε ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, μα πάνω από όλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε  ένας άνθρωπος που προσέφερε στη γνώση και τη μεταλαμπάδευση της στις νέες γενιές, εμβαθύνοντας στην Κρήτη και τις παραδόσεις της.

Ο τόπος μας υπήρξε τυχερός για την αγάπη που έτρεφε για αυτόν ο Σταμάτης Αποστολάκης αλλά και τη σχολαστικότητα με την οποία ασχολήθηκε με το νησί, την ιστορία και τις παραδόσεις του.

 

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.p1