Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συλλυπητήριο Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για την απώλεια του κορυφαίου ιστορικού, Θεοχάρη Δετοράκη

27.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:03

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του κορυφαίου ιστορικού Θεοχάρη Δετοράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπήρξε ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επισημαίνει:

“Με ιδιαίτερη θλίψη, πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο του σπουδαίου ιστορικού Θεοχάρη Δετοράκη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και τη συγγραφή της ιστορίας του τόπου μας, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Ο Θεοχάρης Δετοράκης υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η αναφορά και το σημείο εκκίνησης για όσους ερευνούν την ιστορία της Κρήτης, αφού το επιστημονικά τεκμηριωμένο έργο του παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο.

Υπήρξε Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Εταίρος της Εταιρείας Βυζαντινών Σπουδών και είχε τιμηθεί για το πολύτιμο έργο του από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.