Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Επεκτείνεται και αναβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας: Υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

21.12.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:19

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη επέκτασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας του Δήμου Χανίων, υπέγραψε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον ανάδοχο μελετητή. Στην υπογραφή παρέστησαν η Αντιδήμαρχος αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών και η σύνταξη των τευχών για τη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου για την επέκταση και την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στο περιθώριο της υπογραφής, «συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε εντείνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών που έχει η εκπαιδευτική κοινότητα στον Δήμο Χανίων. Μαζί με τις εκτεταμένες ενεργειακές αναβαθμίσεις που ολοκληρώνουμε σε πολλά σχολικά συγκροτήματα, προχωράμε τις διαδικασίες για επέκταση των σχολικών κτιρίων, ώστε τα παιδιά μας να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε σύγχρονα, μεγάλα και ασφαλή σχολεία».

Η μελέτη θα εκπονηθεί σε τέσσερα στάδια (διερεύνηση, προμελέτη, οριστική και εφαρμογής), με συνολική προθεσμία 12 μηνών, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στο 1.015.133,82€ (με Φ.Π.Α.).

Η Αντιδήμαρχος, Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε πως η συγκεκριμένη μελέτη αναβαθμίζει όχι μόνο τον σχολικό χώρο, αλλά και την τοπική κοινωνία της Αγίας Μαρίνας, με ασφαλείς και αναγκαίες υποδομές που είχε ανάγκη η περιοχή για χρόνια.