Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων – Απόψε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Ρόδο"

22.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:01

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της “Παραδοσιακής Στράτας” του Δήμου Χανίων αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Απόψε, Τρίτη 22/08/2023 το απόγευμα, σειρά έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο», ο οποίος θα παρουσιάσει τη "Στράτα της χαράς, του γλεντιού και της παράδοσης". Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.00.

Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού Λιμένα, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα” και καταλήγοντας στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα – δρώμενο, που έχει ετοιμάσει ο εκάστοτε Σύλλογος και το κοινό χορεύει και τραγουδάει σε μια μεγάλη παρέα!

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων, τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία υπηρετούν την παράδοση, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

 P1