Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η «Παραδοσιακή Στράτα» του Δήμου Χανίων – Αύριο, Τρίτη 15/08, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Παραδοσιακό Σύλλογο Χανίων "Βιγλάτορες"

14.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:06

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της “Παραδοσιακής Στράτας” του Δήμου Χανίων, αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων. 

Την Τρίτη 15/08/2023, το απόγευμα, σειρά έχει ο Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων "ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ", ο οποίος θα παρουσιάσει: "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ".

Σημείο Διεξαγωγής : Γυαλί Τζαμί στις 20:30

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και τους επισκέπτες.

Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”.