Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις τα συνεργεία του Δήμου Χανίων στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

24.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:02

Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης: «Ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πάρκο αναψυχής που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών»

Από σήμερα ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το οποίο παραχωρήθηκε κι επίσημα στον Δήμο Χανίων, από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Όπως είχε δηλώσει και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την επίσημη παράδοση των εγγράφων της παραχώρησης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εργασίες στο εσωτερικό του χώρου ξεκινούν άμεσα, ώστε σε πρώτη φάση να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα κτίσματα από το σημείο.

Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, με μπουλντόζες και εκσκαφείς ξεκίνησαν τις πρώτες παρεμβάσεις στο σημείο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 24/04/2023 και στον χώρο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Σε δηλώσεις του από το σημείο, ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου ανήκει πλέον στην κοινωνία των Χανίων. Σήμερα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο αποδεικνύουμε ότι ξεκινά η διαδικασία ώστε να διαμορφωθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο που θα έχει το αστικό κέντρο των Χανίων. Ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πάρκο αναψυχής που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών στον δημόσιο χώρο. Σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Χανίων έπιασαν δουλειά προσπαθώντας να διαμορφώσουν το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ώστε να γίνει επισκέψιμο».

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως στόχος είναι ο σεβασμός στον πνεύμονα πρασίνου της πόλης, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως «σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να μην αναγερθούν νέα οικοδομήματα, πέραν κάποιων υποστηρικτικών υποδομών που θα καταστήσουν λειτουργικό το νέο μεγάλο πάρκο των Χανίων».

Μετά τις πρώτες απαραίτητες εργασίες απομάκρυνσης των κατεδαφιστέων κτισμάτων  στο σημείο, θα προχωρήσει η διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον καθορισμό των χρήσεων εντός της έκτασης, όπως ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

p1p2p3p4p5p6p7p8p9p10