Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Στον Δήμαρχο Χανίων η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Χρύσα Τερεζάκη

11.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:28

Με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, συναντήθηκε πρόσφατα η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Χρύσα Τερεζάκη, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς, Μαρία Μιχαήλ και Μανώλη Σταμπολάκη. Από πλευράς του Δήμου Χανίων παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα παιδείας, που απασχολούν τον Νομό Χανίων, με τον Δήμαρχο Χανίων να δεσμεύεται να συνδράμει με κάθε τρόπο για τη προώθηση των ζητημάτων της παιδείας και του σχολικού πολιτισμού, ειδικά στον Δήμο Χανίων.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ενημέρωσε τη νέα διευθύντρια για το τεράστιο ζήτημα στέγασης, που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία κυρίως στο κέντρο των Χανίων, όπου, λόγω της αυξημένης ζήτησης ακινήτων, αρκετοί ιδιοκτήτες είτε έχουν εκκινήσει διαδικασίες έξωσης, είτε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους, λόγω των χαμηλών μισθωμάτων, που προβλέπονται από το δημόσιο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης από πλευράς του Δήμου Χανίων υπάρχουν διαρκείς πιέσεις προς το Υπουργείο Παιδείας για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την ένταξη 8 σχολείων στα ΣΔΙΤ και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, που πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 12.000.000 ευρώ για τη βελτίωση της κτιριακής υποδομής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.

Η κα. Τερεζάκη από την πλευρά της υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα στους στόχους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να «επανασυστηθεί ως κοινότητα μάθησης, ενεργοποιώντας τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων, αφού συνεχάρη τη νέα διευθύντρια για τη ανάληψη των καθηκόντων της, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο νέο της έργο και της προσέφερε τον κατάλογο από τη νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων «Κωνσταντίνος Βολανάκης, Νόστος της Θάλασσας».

p1