Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η ενημέρωση για το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων» στη Σούδα: Από τον Δήμο Χανίων

13.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:28

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση «πόρτα–πόρτα», σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, σχετικά με το νέο πρόγραμμα, θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα καταγράψουν τα στοιχεία των κατοίκων, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να τους διανεμηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (κάδος, βιοδιασπώμενες σακούλες, κλειδί) για την πρώτη εφαρμογή.

Αν μένεις στη Σούδα... «Άνοιξε την πόρτα σου» - Ενημερώσου – Ενεργοποιήσου!

Γιατί:

  • Τα απορρίμματα δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι για «πέταμα»
  • Ανακυκλώνουμε αποδοτικότερα, όταν διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας
  • Επιστρέφουμε στη φύση πολύτιμους πόρους (το κoμπόστ)
  • Συμβάλλουμε στη μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων
  • Βοηθάμε το Περιβάλλον μέσα από το σπίτι μας

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από όλους μας!

Το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων

Με το πρόγραμμα Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων θα διανεμηθούν δωρεάν, σε κάθε νοικοκυριό της Δ.Ε. Σούδας, μικροί καφέ κάδοι (κουζίνας) και βιοδιασπώμενες σακούλες, για τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφών, καθώς και ένα κλειδί με το οποίο θα ανοίγει ο κεντρικός κάδος του δρόμου, ώστε να απορρίπτεται το περιεχόμενου του μικρού κάδου (ή του οικιακού), όταν αυτός γεμίζει. Επίσης, θα τοποθετηθούν και νέοι καφέ κάδοι στις οδούς της περιοχής, ώστε τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται και να οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), για την παραγωγή κόμποστ, ενός φυσικού λιπάσματος, εδαφοβελτιωτικού ουσιαστικά, πλούσιου σε οργανική ύλη.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στο Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE» με κωδικό ΟΠΣ 5052164, η οποία εντάχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη & συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής), από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ καθώς και από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.