Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Στη 19η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

09.05.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:25

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, η Ημερίδα των Λεσχών Ανάγνωσης.

Την εκδήλωση το Εργαστήριο για την Ανάγνωση και τη Γραφή στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Κούκης, παρευρέθηκαν οι υπεύθυνες – συντονίστριες των δύο Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, Παρασκευή Χουδαλάκη και Αρετή Καρβέλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης μίλησε για τις 2 δυναμικές, από το 2009, Λέσχες και τις μηνιαίες συναντήσεις των μελών. Τις επισκέψεις τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου, στο καταφύγιο Καλλέργη, στο Κέντρο Πληροφόρησης Ομαλού της Δνσης Δασών, στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου μας, τη Διαδικτυακή σύνδεση με τη Λέσχη Ανάγνωσης Σκύρου σε συνεργασία με το Μουσείο Φαλτάιτς και γενικότερα τις δραστηριότητες τους αλλά και για την αγάπη του βιβλίου και του διαβάσματος που ενώνει τα μέλη.

Η κ. Χουδαλάκη, στο περιθώριο της εκδήλωσης δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων και της συγγραφέως Αλεξάνδρας Μητσιάλη, για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και για τη Δημοτική Αρχή Χανίων που στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά τις Βιβλιοθήκες, τους φάρους Πολιτισμού της πόλης μας.

Τέλος, οι υπεύθυνες των Λεσχών Ανάγνωσης παρευρέθηκαν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων των Χανιώτισσων συγγραφέων, Ιωάννας Καρυστιάνη και Λίλης Τρουλλινού και στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Ζάχου «Σύγχρονη Ιστορία και Οικοσύστημα των Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Σαράντα χρόνια στις βιβλιοθήκες, τα πανεπιστήμια και τη δημόσια διοίκηση».