Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

08.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:41

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη δια περιφοράς συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/2/2023, εκτάκτως, με την υπ΄ αριθμ. 39 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αιφνίδια είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης, που υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια και εντιμότητα τον τόπο και την χώρα μας κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνεπής δημοκράτης, αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός πάλεψε για τα συμφέροντα των Χανίων, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα του, στην Ελληνική Βουλή και ιδιαίτερα στην οικογένειά του.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:  

1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών με την προσωπική και πολιτική του στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, συνέπεια και ευγένεια τον δημόσιο βίο της χώρας και του τόπου μας.

2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένεια του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα

3. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος, καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.

5. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, κατά την οποία θα παραμείνουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και τα κτίρια του Δήμου.

6. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».