Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Έτοιμος ο νέος, σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Χανίων στο Ακρωτήρι – Σε λειτουργία από τη νέα σχολική χρονιά

30.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:00

Έτοιμος να υποδεχτεί βρέφη και νήπια από τη νέα σχολική χρονιά (2023-24) είναι ο νέος, υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Πυθάρι Ακρωτηρίου, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο τμήμα του κτιρίου που στεγάζει δημοτικές υπηρεσίες, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας υλικά καθώς και ειδικό εξοπλισμό των συγκεκριμένων προδιαγραφών που προβλέπεται για φιλοξενία βρεφών και νηπίων.

Στον συγκεκριμένο Σταθμό, που ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 25 νήπια, καθώς επίσης θα λειτουργήσουν δύο ακόμη τμήματα 12 βρεφών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνει: «Στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, ολοκληρώσαμε εντός χρονοδιαγράμματος βάσει της σχετικής σύμβασης, το έργο της συνολικής διαμόρφωσης τμήματος του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου, σε έναν υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Ο συγκεκριμένος Σταθμός θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 παιδιά συνολικά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους και προσφέροντας τις απαιτούμενες παροχές, με ασφάλεια και απόλυτη προσβασιμότητα. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την περιοχή, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, που οι νέες οικογένειες έχουν ανάγκη».

Επισημαίνεται ότι στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου λειτουργεί ήδη ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός, ο οποίος, ωστόσο, δεν καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου της Δημοτικής Ενότητας. Με τον νέο, σύγχρονο Σταθμό θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, διευκολύνοντας παράλληλα τους γονείς.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και από ΣΑΤΑ, ανήλθε σε 336.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.).