Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Χανιώτικο Καρναβάλι 2023 στη Σούδα: Την Κυριακή 19/2 η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών – Δείτε ζωντανά την εκδήλωση

17.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:57

Λίγες ώρες απομένουν για την κορύφωση της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής των Χανίων, του Χανιώτικου Καρναβαλιού 2023 στη Σούδα.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 15:00, η ξέφρενη αποκριάτικη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών, θα διεξαχθεί σε όλο το μήκος της οδού Εθνάρχου Βενιζέλου, του κεντρικού δρόμου της Σούδας και θα καταλήξει από την πλατεία της Σούδας στο λιμάνι.

Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή θα προβάλλεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης (και μέσω δορυφορικής συχνότητας: στο κανάλι 662 COSMOTE TV) και διαδικτυακά σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.neatv.gr/live-broadcast/

Η παρέλαση θα προβάλλεται ζωντανά και μέσω live-streaming στην επίσημη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook στον σύνδεσμο: https://fb.me/e/2fVyYhVYl.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την κρητική μυθολογία.

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή της Σούδας.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, σε αποκριάτικους, ξέφρενους, καρναβαλικούς ρυθμούς, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 15:00 στη Σούδα.

Οδηγίες για τους καρναβαλιστές

Οι εγγραφές και συμμετοχές για την παρέλαση έχουν κλείσει και οι καρναβαλιστές θα συγκεντρώνονται στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, στο Ναυταθλητικό Κέντρο στην Κάτω Σούδα, όπου θα συντονιστούν για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν.