Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

16/3/2011, H Σύσταση Επιτροπής Διερεύνησης για τη Χωροθέτηση ή μη Νέου Υποσταθμού της ΔΕΗ στο Ακρωτήρι Αποφασίστηκε σε Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων

16.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Η σύσταση Επιτροπής Διερεύνησης όλων των παραμέτρων για τη χωροθέτηση ή μη νέου υποσταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Ακρωτηρίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν τεχνικοί σύμβουλοι, που θα εκπροσωπούν τη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου, καθώς και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Στόχος της εν λόγω Επιτροπής θα είναι η εξέταση του θέματος της χωροθέτησης του νέου υποσταθμού σφαιρικά και προς όφελος των κατοίκων της ανατολικής περιοχής του Δήμου Χανίων.

Η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο, υιοθετήθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ενώ ο κ. Καρούντζος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλλουν, ώστε να υπάρξει ειλικρινής διάλογος.

Στη σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής συμφώνησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος παραδέχτηκε από την πλευρά του ότι στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου παρουσιάζεται έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και την εκτέλεση του έργου με σύγχρονα δεδομένα, τότε η Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου θα ωφεληθεί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων διευκρίνισε ότι η Επιτροπή θα συλλέξει όλα τα ερωτήματα, που προκύπτουν αναφορικά με τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου υποσταθμού, ενώ τα μέλη της θα επισκεφθούν και το Ηράκλειο, όπου λειτουργεί αντίστοιχος υποσταθμός. «Πρόκειται για ένα θέμα, που θα εξεταστεί με πολλή προσοχή και υπευθυνότητα, ώστε μία επένδυση των 20 εκατ. €, που θα συμβάλλει κυρίως στην επάρκεια ρεύματος του Ακρωτηρίου, να μην αγνοηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δ/ντής Νέων Έργων Μεταφοράς της ΔΕΗ, Α. Γεωργόπουλος, ο Τομεάρχης Ηλεκτρολογικών Μελετών Εξοπλισμού & Καλωδιακών Γ.Μ., Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τ.Δ.Κ., Αντώνης Πιτταριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων – αρμόδιος για θέματα Πολεοδομίας, Νικόλαος Ξυνίδης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, Εμμανουήλ Κεμεσίδης και Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης, ο Δ/ντής της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλης Κουφάκης, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών, καθώς και αιρετοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.   

 

p1

p2