main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/2/2015, Απολογισμός δράσης Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων για το 2014

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, ζωντανά κύτταρα της πόλης, δυναμικά κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας της τοπικής κοινωνίας προσπαθούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών για πρόσβαση στη γνώση, τη δια βίου μάθηση, την κοινωνικοποίηση και την ανταλλαγή ιδεών.

Στο πλαίσιο των στόχων τους για την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και κάθε είδους μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, συνεργάστηκαν με Πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα και Σχολεία και στόχευσαν, μέσω μιας κοινής και συντονισμένης προσπάθειας, στην ανάδειξη και εξέλιξη τους.

Συγκεκριμένα το έτος 2014, στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.904 νέα μέλη, ενώ ο αριθμός των χρηστών-αναγνωστών έφθασε τους 45.137. Συνολικά έγινε δανεισμός 56.111 βιβλίων και 2.136 περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού (cd - dvd ).

To σύνολο των νέων τόμων μονογραφιών, που αποκτήθηκαν ανέρχεται σε 3.039, ενώ ο συνολικός αριθμός τόμων συλλογής βιβλίων προσέγγισε τις 100.731.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν την περσινή χρονιά, καθώς μαζί με τα σεμινάρια ανέρχονται σε 263.

Σημειώνεται επίσης ότι 4.227 μαθητές 172 Τμημάτων Σχολείων επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη με 82 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες,δάνεισε 3.845 βιβλία στους μαθητές.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων και παιδιών συναντήθηκαν 42 φορές το έτος 2014, με ανάγνωση και σχολιασμό πληθώρας βιβλίων.

Ένας χρόνος Media Lab

Με μεγάλη επιτυχία αγκαλιάστηκε ο νέος χώρος του MEDIA Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα νέο χώρο, ελκυστικό και άνετο, που δίνει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους αλλά και γενικά σε όλους τους χρήστες της βιβλιοθήκης, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες, που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Το MEDIA Lab έχει σχεδιαστεί με την υποστήριξη της Google, σε συνεργασία με το Aarhus City Library και το Mozilla Foundation και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Future Library.

Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και δάσκαλοι ενημερώθηκαν για τον θεσμό της υπαίθριας δημόσιας βιβλιοθήκης, που είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και λειτουργεί σε τέσσερα σημεία: α) στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, β) στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), γ) στην πλατεία της Σούδας και δ) στην πλατεία Κουνουπιδιανών.

p1

p2

p3

p4logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων