main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/6/2015, Έναρξη Εργασιών Πανελλήνιου Συνεδρίου Δια Βίου Μάθησης-Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο

«Κρήτη-Χανιά 2015: Εμπειρίες, Οπτικές, Προοπτικές στη Διά Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων-Κοινοτική Ενδυνάμωση & στην Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών.

Για τη Διασύνδεση των τοπικών Φορέων και την Ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινότητας».

Ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου Πανελλήνιου-Περιφερειακού Συνεδρίου (community based) για την Διά Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στην πόλη των Χανίων την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (και στο Πολυτεχνείο Κρήτης) και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14/06/2015. Το Συνέδριο διοργανώνουν το ‘Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης’ και το e-επιστημονικό περιοδικό ‘Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα’ σε συνεργασία με τη ‘Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης’ και με άλλους εκπαιδευτικούς-πολιτιστικούς-κοινωνικούς φορείς του τόπου (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων και περιαστικοί Δήμοι, Διευθύνσεις Α/θμια και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, Πολυτεχνείο Κρήτης-Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης/Project inf-OIL_LIFE, Ιστορικό Καφέ «Κήπος», Ξενοδοχείο «Σαμαριά»).

Το Συνέδριο φιλοξενεί επίτιμους προσκεκλημένους από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα πλήθος εισηγητών του τόπου, φυσικών προσώπων ή εκπροσώπων φορέων, που κάνουν το «βήμα μπροστά» στο επιστημονικό πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν έντεκα (11) δίωρα Βιωματικά Εργαστήρια-Σεμινάρια με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τρία (3) στρογγυλά τραπέζια. Ταυτόχρονα οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνοδευτούν από πολύτεχνες και πολιτιστικές δράσεις (θεατρικό δρώμενο, μουσικές αφηγήσεις, παραδοσιακό χορό, βιβλιοπαρουσίαση, προβολή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κά). Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκονται στους ιστοχώρους www.cretaadulteduc.gr, http://www.edu4adults.blogspot.gr, symposiumblogaddress.blogspot.com ) .

Πρόκειται για το 1ο Πανελλήνιο-Περιφερειακό Επιστημονικό Συνέδριο (community based) στο πλαίσιο του οποίου επιχειρείται η ανάδειξη του επιστημονικού πεδίου της ‘Εκπαίδευσης Ενηλίκων’ ως πεδίο ‘Συνεργατικού Σχεδιασμού’ και ‘Δημοκρατικού Διαλόγου’ και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των Φορέων μιας τοπικής Κοινότητας (cross sector collaboration στην περίπτωση της πόλης των Χανίων) με στόχο τη Συνοχή και την Ανάπτυξή της (Κοινοτική Ενδυνάμωση) σε επίπεδο Κοινωνίας των Πολιτών.

Απευθύνεται σε, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, στελέχη τοπικών δομών, εκπαιδευτές ενηλίκων υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες ερευνητές, ανεξάρτητους ερευνητές, αλλά και σε κάθε πολίτη που τον/την ενδιαφέρει η κατανόηση των δυνατοτήτων της περιφερειακής κοινότητας, η εκπαίδευση ενηλίκων και ο ρόλος της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. H είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ η εγγραφή σε αυτό μπορεί να γίνει επιτόπου, με την έλευση των συμμετεχόντων στη Γραμματεία του. Πληροφορίες: info@cretaadulteduc.gr

Οι Συντονιστές

Δρ. Χρύσα Γ. Τερεζάκη, Συντονίστρια Επιστημονικού Δικτύου Εκπ/σης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), Πρόεδρος του Συνεδρίου

Δρ. Κων/νος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Επικ. Καθηγητής Σ.Α.Μ Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου

& η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου…

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων