main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/12/2015, Επισκέψεις σε προνοιακές και υγειονομικές δομές της πόλης: Από τον Δήμαρχο Χανίων, T. Βάμβουκα

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε προνoιακές και υγειονομικές δομές του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διοικητή, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Γεώργιο Αρχοντάκη, καθώς και ιατρικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε τμήματα του Νοσοκομείου, όπου ευχήθηκε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Ειδικότερα, για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο κ. Βάμβουκας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ομαλή λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για ολόκληρο τον Νομό Χανίων, παρατηρώντας ότι υπάρχουν θέματα, που πρέπει να επιλυθούν, γεγονός, που αναμένεται να βελτιωθεί με τους νέους διορισμούς, που έχουν προγραμματιστεί.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βάμβουκα στο ΚΗΦΑΠ – Μεγαλόχαρη, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κέντρου από το προσωπικό του, καθώς και για την ανάγκη οικονομικής στήριξής του, αφού στην παρούσα φάση το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην ενίσχυση, που λαμβάνει από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, από προσφορές και το όποιο αποθεματικό διαθέτει. Ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το αίτημα της διοίκησης για οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας του ΚΗΦΑΠ είτε από τον ΕΟΠΥΥ είτε από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ θα αυξήσει και την επιχορήγηση που λαμβάνεται από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τη λειτουργία του οποίου, όπως επισημάνθηκε, θα εξακολουθήσει να στηρίζει ο Δήμος οικονομικά, στηρίζοντας παράλληλα το αίτημα ένταξης του νέου κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας Δήμου Χανίων - ΚΗΦΑΜΕΑ για τη λειτουργία προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δομές της πόλης μας και να ενημερωθούμε για τα ζητήματα, που υπάρχουν, ώστε να συνεργαστούμε ως δημοτική αρχή με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, συμβάλλοντας στην επίλυση όποιων προβλημάτων μπορούμε”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι στην πόλη μας υπάρχει αλληλεγγύη, που εκδηλώνεται από την ίδια κοινωνία προς τα ιδρύματα, που έχουν πολλαπλές ανάγκες.

Ο κ. Βάμβουκας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επισκέψεις:

  • 09:30 Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

  • 10.00 Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, Αποκορώνου 166

  • 11.00 Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο “Ο Αγ. Νικόλαος Σπλάντζιας”

  • p1
  • p2



logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων