main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

31/8/2015, Στέγαση αστέγων και εργασιακή επανένταξη, μέσω του προγράμματος “ΣΤΕΓΑΣΗΣ- ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ”: Από τον Δήμο Χανίων & τη Σύμπραξη Φορέων Ν. Χανίων

Κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τη στέγαση των ωφελουμένων του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη», που υλοποιεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Νομού Χανίων απηύθυνε τη Δευτέρα 31/8/2015, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, Μιχάλης Βλαχάκης.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ήδη έχει εξασφαλιστεί το 30% της χρηματοδότησης του προγράμματος, που προσεγγίζει τα 38.000 ευρώ, μέσω του οποίου προβλέπεται η κάλυψη του ενοικίου για διάστημα ενός έτους με το ποσό έως 180 ευρώ/μηνιαίως για ένα άτομο (γκαρσονιέρα) και έως 280 ευρώ για οικογένεια (διαμέρισμα).

Ξεκινά ουσιαστικά το πρόγραμμα “Στέγαση και επανένταξη”, που αφορά 16 ωφελούμενους άστεγους του Δήμου μας -10 μεμονωμένα άτομα, μία οικογένεια των δύο ατόμων και μία οικογένεια των τεσσάρων ατόμων -. Το πρόγραμμα λήγει 31/9/2016 με αποτέλεσμα να παρέχεται στέγη για ένα έτος σε άστεγους συνδημότες μας, καθώς και κάλυψη των λογαριασμών κοινής ωφελείας, των εξόδων σίτισης και ένδυσης τους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. πρόσθεσε ότι το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά την εργασιακή επανένταξη των ωφελουμένων, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων, Γιάννης Παυλάκης, κάλεσε τους επαγγελματίες να δώσουν την ευκαιρία στους ωφελούμενους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, απασχολώντας τους, καθώς, όπως γνωστοποίησε, για ένα έτος το πρόγραμμα θα καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος εργασίας και ασφάλισης των ωφελουμένων.

Στο μεταξύ, όπως επισημάνθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Σεφερλή, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση του ο Οργανισμός, στο Δήμο Χανίων 15 είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας, τους 45 προσεγγίζουν αυτοί, που ζουν σε επισφαλείς κατοικίες, ενώ 150 είναι οι οικογένειες, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στέγασης, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σημειώνεται τέλος ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόκλησης ζημιών στις κατοικίες, που θα μισθωθούν, καθώς οι ωφελούμενοι θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε επαφή στο περιβάλλον τους με τις κοινωνικές λειτουργούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2821341628, υπεύθυνη: Κατερίνα Σεφερλή.

 

p1

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων